Olympic Games 2016 : Rio 2016

Rio, Olympische stad

Voor de allereerste keer en na meer dan 100 jaar geschiedenis, houden de Olympische Spelen in 2016 halt in Zuid-Amerika. Na de organisatie van de wereldjongerendagen in 2013 en de Wereldbeker voetbal in 2014, is het opnieuw de Braziliaanse metropool die op 2 oktober 2009, tijdens de 121ste IOC-sessie in Kopenhagen (Denemarken) werd verkozen om atleten en supporters van over de hele wereld te ontvangen van 5 tot 21 augustus.

De meest magische stad van Brazilië, werelderfgoed van Unesco, geen wonder dat Rio de Janeiro de meest populaire toeristische bestemming is van Zuid-Amerika. Een ideale setting om het belangrijkste sportevenement ter wereld te ontvangen. In de ruime omgeving van het mythische Maracanã, dat fungeert als locatie voor de openings- en slotceremonie, werden er verschillende faciliteiten gebouwd om van deze 31ste Olympiade een uitzonderlijke editie te maken !

Aan de rand van de Atlantische oceaan en zijn prachtige stranden, beroemd door de Corcovado en het beeld van Christus de Verlosser, de Carioca stad staat bol van architecturale wonderen en adembenemende uitzichten.

Als universeel symbool van feestvieren en broederschap, wereldwijd bekend voor zijn carnaval en multiculturaliteit, zal Rio de Janeiro straks de bestemming bij uitstek zijn van 2016.

 

Mascottes

Een felgele kat en zijn broer met een kapsel gemaakt uit bladeren, zo zien de mascottes voor de Olympische en Paralympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro er uit. De twee mascottes, die onthuld werden op 23 november 2014, vertegenwoordigen de fauna en flora van Brazilië, een sleutelelement van de kandidatuur van Rio 2016.

 

Vinicus

Geboren uit een explosie van vreugde, ontstaan door de benoeming van Rio tot Olympische stad vertegenwoordigt hij een samensmelting van alle Braziliaanse dieren waarvan hij de belangrijkste kenmerken heeft. Hij kan snel lopen, hoog springen en is bijzonder sterk. Als goeie communicator kan hij ook het geluid van alle dieren nadoen. Zijn naam is geïnspireerd op de dichter Vinicius de Moraes.

Zijn missie is om vreugde te verspreiden over de hele wereld en om de vriendschappen die ontstaan tussen verschillende volkeren te vieren tijdens de Olympische Spelen van Rio 2016.

.
 Tom

Op hetzelfde moment geboren als zijn sidekick. Hij is de samensmelting van alle planten van het Braziliaanse woud waarvan hij alle geheimen kent. Met behulp van zijn kennis over de omgeving, creativiteit, intelligentie en vastberadenheid kan hij alles bereiken. Zijn naam heeft hij te danken aan een eerbetoon voor de muzikant Tom Jobim.

Zijn missie is om iedereen te inspireren om creatief te zijn, er altijd voor te gaan en plezier te hebben in het leven.

 

Volg hier de olympische spelen : https://www.olympic.org/news/rio-2016 of https://www.eventeam2016.be/nl/error: Allbex | Outsourcing & Consultancy
    X
    Welkom bij Allbex
    Kan ik u helpen ?
    WooChatIcon 0