Wat verandert er allemaal vanaf 1 december?

Vanaf 1 december is het opnieuw mogelijk om een renovatiepremie aan te vragen bij de Vlaamse overheid. In de horeca kan dan weer gebruik gemaakt worden van flexi-jobs en goedkopere overuren. De maatregel moet zwartwerk “wit” maken.

Vanaf 1 december is het weer mogelijk om een renovatiepremie aan te vragen bij de Vlaamse overheid. Er gelden daarbij andere voorwaarden dan vroeger, maar er is een overgangsmaatregel voor wie al een overeenkomst had gesloten of een bestelling had geplaatst voor 1 december 2014.

De premie zal voortaan in twee verschillende aanvragen opgesplitst worden, waarbij de tweede aanvraag ten vroegste één jaar en ten laatste twee jaar na de eerste aanvraag mag komen. De facturen mogen slechts twee jaar oud zijn per aanvraag in plaats van drie jaar.

Het bedrag van de renovatiepremie bedraagt 20 of 30 procent van de goedgekeurde facturen (excl. btw) en is voor de twee aanvragen samen maximaal 10.000 euro.

Voor wie voor 1 december 2014 een overeenkomst met een aannemer afsloot (ondertekende offerte) of bestellingen plaatste voor materialen, is een overgangsmaatregel voorzien. Dan kan nog een renovatiepremie aangevraagd worden voor 1 februari 2016 onder de voorwaarden van de oude renovatiepremie.

Flexi-jobs en goedkopere overuren in de horeca

Horecazaken zullen vanaf 1 december gebruik kunnen maken van flexi-jobs en van meer en goedkopere overuren. Flexi-jobs maken het werkgevers in de horeca gemakkelijker om extra personeel in te zetten. Voor overuren zal gelden dat het brutobedrag gelijk is aan het nettobedrag. Werknemers houden zo meer over en werkgevers moeten op die overuren geen toeslagen voor zon- en feestdagen meer betalen.

De bedoeling van de maatregel is zwartwerk “wit” maken en de invoering van de witte kassa begeleiden en compenseren. Voltijds horecapersoneel zal in zaken met een witte kassa 360 goedkope overuren mogen presteren, personeel in andere zaken 300 overuren.

Bron: De Redactieerror: Allbex | Outsourcing & Consultancy
    X
    Welkom bij Allbex
    Kan ik u helpen ?
    WooChatIcon 0